Kemas, Bersih dan Ceria Pencetus Transformasi Kerja Berkualiti

Pages

Analisis Penjimatan

TAHUN 2019


 

TAHUN 2018
TAHUN 2017
TAHUN 2016

Penggunaan air di Mahkamah Rendah Syariah Daerah Barat Daya adalah dalam keadaan terkawal. Namun terdapat peningkatan penggunaan air pada bulan April dan Oktober kerana terdapat kebocoran pada rumah pam. Namun tindakan telah diambil dan kadar penggunaan air kembali menurun seperti sedia kala.

Terdapat peningkatan dan penurunan dalam pengunaan elektrik di Mahkamah Rendah Syariah Daerah Barat Daya. Namun penggunaan elektrik masih dalam keadaan terkawal. Pada bulan April dan September 2016, kadar penggunaan elektrik meningkat agak ketara kerana Ibu Pejabat Polis Daerah Barat Daya telah mengadakan satu Latihan Dalam Perkhidmatan (LDP) di Bilik Mesyuarat Mahkamah Rendah Syariah Daerah Barat Daya. Penggunaan elektrik kembali menurun pada bulan-bulan seterusnya kerana warga zon mengamalkan menutup penghawa dingin lebih awal sebelum waktu pulang dan menghidupkan penghawa dingin hanya selepas pukul 8.00 pagi.
Zon Balik Pulau tidak bertanggungjawab atas sebarang kehilangan atau kerugian yang disebabkan oleh penggunaan mana-mana maklumat yang terdapat daripada blog ini. Sekian, terima kasih.

Share

Twitter Facebook